Quickstart

De bedoeling van onderstaande introductie is om u snel wegwijs te maken in Survalyzer. Wij raden u aan om eerst een proefenquête te houden. Maak een test-vragenlijst met alle vraagtypes, vul deze in bij wijze van test, download de ruwe gegevens en vraag het online-rapport op. Zo raakt u snel vertrouwd met het gehele enquêteproces in Survalyzer.

Stap 1: Nieuwe enquête aanmaken

Na het inloggen komt u op het enquête-overzicht. Klik op deze pagina rechtsboven op de knop 'Nieuwe enquête aanmaken' om een nieuwe enquête aan te maken. Geef de enquête op de volgende pagina een duidelijke, voor zich sprekende naam, zodat u de enquête snel terug kunt vinden in de lijst met enquêtes. Deze naam is alleen intern zichtbaar en kan altijd gewijzigd worden. Leg ook de taal van de enquête vast. Vervolgens klikt u op 'Aanmaken' en dan kunt u verdergaan met de volgende stap.

Kijk voor meer informatie bij Enquêtes.

Stap 2: Vragen toevoegen

Beweeg de muis op het groene vlak met de tekst 'Inhoud toevoegen' rechtsboven en er klapt een keuzemenu uit met alle elementen die u kunt toevoegen. Klik op 'enkele' om een vraag van dit type toe te voegen. (Een alternatieve methode is klikken op een element en dit naar het enquêtegebied aan de rechterkant slepen).

Vervolgens kunt u in het grote tekstveld rechtsboven de tekst van de vraag invoeren en in de kleinere tekstvelden daaronder de tekst van de antwoordmogelijkheden. U kunt zoveel vragen en andere elementen toevoegen als u wilt. Voeg alle gewenste inhoudselementen toe. Ga dan verder met de volgende stap.

Kijk voor meer informatie bij Enquête-inhoud.

Stap 3: Enquête activeren

Zodra de enquête compleet is (gebruik de voorvertoning ter controle), kunt u deze activeren, Activeren doet u door rechtsboven 'Enquête activeren' aan te klikken. Vervolgens kunt u verder met de volgende stap.

Kijk voor meer informatie bij Enquêtes activeren en deactiveren.

Stap 4: Distributie van de enquêtelink

Open pagina 'Distributie' door in de navigatiebalk bovenin op de gelijknamige tab te klikken. Hier krijgt u de enquêtelink te zien. Deze link kunt u bijvoorbeeld publiceren op een website om bezoekers uit te nodigen voor deelname aan de enquête. Een andere manier van uitnodigen is per e-mail.

Kijk voor meer informatie bij Distributie.

Stap 5: Gegevens analyseren en verwerken

Zodra u de eerste resultaten binnen heeft, kunt u ze gaan analyseren en verwerken. Open pagina 'Analyseren' door in de navigatiebalk de gelijknamige tab te klikken. Aan de linkerkant ziet u hier het online-rapport, met per vraag een grafiek waarin de antwoorden weergegeven worden. Uiterst links kunt u kiezen welke vraag getoond moet worden. Als uw browservenster wat smaller is (zoals op het screenshot), dan laat Survalyzer tussen de informatie over volledige en niet volledige records en de grafieken een 'Hamburger-menu' zien, waarmee u de gewenste vraag kunt kiezen.

Ook kunt u aan de rechterkant een rapport in PowerPoint of Excel downloaden, evenals de ruwe gegevens van de enquête als Excel- of SPSS-bestand.

Kijk voor meer informatie bij Analyseren.