Filters

Of enquête-inhoud onder bepaalde voorwaarden getoond of verborgen moet worden, is dynamisch te sturen met filters. Met filters kunt u de weergave van gehele onderdelen of afzonderlijke vragen beïnvloeden, maar ook van een enkele antwoordmogelijkheid of van de rijen en kolommen bij matrixvragen.

Filters voor onderdelen

Klik op het gewenste onderdeel en activeer dan het filter door aan de rechterkant onder 'Filter' te klikken op de knop 'Filter toevoegen'.

Filters voor vragen

Klik op de gewenste vraag en activeer dan het filter door aan de rechterkant onder 'Filter' te klikken op de knop 'Filter toevoegen'.

Filters voor antwoordmogelijkheden

Klik eerst op de vraag waarin u een antwoordmogelijkheid wilt filteren. Open dan de details van de gewenste antwoordmogelijkheid, door te klikken op de drie punten rechts naast de antwoordmogelijkheid. Activeer vervolgens het filter door te klikken op de knop 'Filter toevoegen'.

Filtervoorwaarden

Ongeacht of u een filter aanmaakt voor een onderdeel, een vraag of een antwoord,  dezelfde voorwaarden zijn beschikbaar. Een filter kan zoveel voorwaarden als noodzakelijk bevatten, die aan elkaar worden gekoppeld met ‘En’ of ‘Of’ (met 'En' is de koppeling sterker/de voorwaarde strenger dan met ‘Of’). Als criteria komen in aanmerking:

• 'Vraag': antwoorden op vragen
  • 'Panelveld': waardes van panelvelden
  • 'URL-variabele': via URL-parameters doorgegeven variabelen (zie ook Placeholders)
  • 'Apparaat': het soort apparaat dat gebruikt wordt voor het invullen (desktopcomputer, tablet of smartphone)
  • 'Berekening': optellen (+), aftrekken (-), vermenigvuldigen (*) of verdelen (/) op vragenlijst-, panel- en URL-variabelen (zie ook Berekeningen met variabelen)
  • ‘Taal’: gebaseerd op taal
De beschikbare operatoren variëren en zijn afhankelijk van het gekozen criterium.