Enquête-instellingen

Als een nieuwe enquête aangemaakt wordt, dan verschijnen aan de rechterzijde de enquête-instellingen. Deze eigenschappen kan men ook op het scherm te zien krijgen door in de iconenbalk boven aan de pagina het rechter icoon 'Toon de instellingen van de enquête' aan te klikken.

Enquêtenaam

Helemaal bovenaan kunt u de naam van de enquête aanpassen. Deze naam is alleen intern zichtbaar en kan altijd gewijzigd worden.

Enquête en Persoonlijke Links

Deze optie bepaalt of een respondent de vragenlijst meerdere keren mag invullen of niet. Het is niet noodzakelijk dat een panel met persoonlijke links wordt gebruikt. Dit kan ook met een linklijst worden gebruikt.

Einddatum

U kunt een einddatum van de enquête vastleggen. De standaardinstelling is de optie 'geen einddatum'. Deze instelling kunt u altijd wijzigen. Om de datum te wijzigen kiest u de optie 'Datacollectie beëindigen op'. Hierbij is de standaardinstelling een maand vooruit, gerekend vanaf de actuele datum. Als u klikt in het tekstveld met de einddatum, dan verschijnt een datumkiezer waarmee u op de minuut nauwkeurig een andere einddatum aan kunt geven. Kies de optie 'Vandaag' om de enquête onmiddellijk te beëindigen.

In de taalinstellingen (zie hieronder) geeft u de melding aan die de respondenten te zien krijgen, als ze proberen om naar de enquête toe te gaan nadat de looptijd verstreken is.

Authenticatie

Wanneer u een authenticatie wilt instellen voor uw enquête dan kunt u dit via deze optie doen.

Als "Authenticatie met sleutel" is geselecteerd, kunnen alleen respondenten met een token toegang krijgen tot de enquête. Standaard wordt 'Geen authenticatie' geselecteerd en kunnen respondenten enquêtes invullen zonder dat er een wachtwoord nodig is.

Het token wordt gedefinieerd binnen het panel, voor elk panellid individueel, zie Systeemveld "Token".

Talen

Hier geeft u de enquêtetalen aan (zie ook: Meertalige enquêtes). De taal van de knop-opschriften en validatiemeldingen is afhankelijk van de enquêtetalen.

Taal-instellingen

Klik op de drie stippen rechts naast de taal, om taalinstellingen zoals knop-opschriften (bijvoorbeeld 'Volgende', 'Vorige' etc.) of validatiemeldingen aan te passen. Als u in de taalinstellingen een tekst aanpast, dan worden uw wijzigingen meteen opgeslagen. Tegelijkertijd verschijnt rechts naast het invoerveld een ronde pijl, waarmee u de standaardtekst weer terug kunt zetten.