Best Practices‎ > ‎

Enquêteprocedure (project / programmeerstappen)

Bij het uitvoeren van een online enquête gaat u altijd door dezelfde verschillende fasen, ongeacht hoe uw eigen vragenlijst eruit ziet. Deze fasen zijn het programmeren en testen van de online vragenlijst, het verzamelen van de gegevens en uiteindelijk de data analyseren. Deze pagina is gewijd aan de vier genoemde onderzoeksprojecten. Het zal u laten zien welke punten u speciale aandacht moet schenken en welke acties moeten worden ondernomen, terwijl u van de ene fase naar de volgende fase beweegt .

Programmeren van de Enquête

De eerste fase in het onderzoeksproject is de initiële programmering van de online vragenlijst. Maak een nieuw enquête en vul het met alle vereiste vragen en andere elementen.

Als je Enquête vrij uitgebreid en complex is, moet je denken aan het delen van de vragenlijst in secties. Houd er rekening mee dat u filters op het sectieniveau kunt gebruiken. Het kan makkelijker zijn om meerdere opeenvolgende vragen met dezelfde fade-in / out-conditie in één sectie te hebben met slechts één sectiefilter in plaats van hetzelfde filter op vraagniveau te herhalen over en weer. Een andere sectie functie is om pagina's of vragen te randomiseren (als u slechts één vraag per pagina hebt). Zet alle pagina's die in een gerandomiseerde volgorde in dezelfde sectie moeten worden weergegeven. Houd er rekening mee dat u geen subsecties in een sectie kunt hebben.

Terwijl u uw online vragenlijst programmeert, moet u deze niet activeren. Het voorbeeld (ofwel het voorbeeldpictogram of de algemene enquête-link) werkt ook voor niet-geactiveerde enquêtes.

Het testen van de enquête

Uw tijdschem voor het maken van de online vragenlijst moet veel tijd voor het testfase bevatten. In veel gevallen bereikt de duur van het testen het respectieve niveau van de initiële vragenlijst programmering. Het doel van het testfase moet zijn om alle bestaande problemen in de vragen en in de vragenlijst routing te vinden en om ze op te lossen. Het vinden en oplossen van problemen op een later moment komt altijd op in een grotere hoeveelheid werk.

Een aan te bevelen aanpak zou zijn om het testen in twee stappen te verdelen. De eerste stap zou zijn om de volledigheid en juistheid (formulering en vraagsoorten) van de vragen te controleren. Nadat dit gedaan is, zou de tweede stap zijn de routing controleren, wat betekent dat u de filters, randomiseren, placeholders, URL-doorzendingen, enz. Controleert. Voor dit doel kan het nuttig zijn om de terugknop in de enquête te gebruiken en de antwoorden te wijzigen, in plaats van aan het begin van de enquête elke testcase te starten.

In het algemeen kunt u de geprogrammeerde enquête in Survalyzer en buiten Survalyzer testen. Wanneer u ingelogd bent in de werkruimte, dient u bij voorkeur het voorbeeldpictogram te gebruiken. Testers die geen toegang hebben (en degene die geen toegang moeten hebben) kunnen in plaats daarvan de algemene enquête-link gebruiken, die u op de pagina Distributie kunt vinden. Zorg ervoor dat de enquête meer dan eens door de testers toegankelijk is, maar niet door de echte deelnemers. De instelling met betrekking tot meerdere deelname kan op de pagina Ontwerpen worden gewijzigd.

Als u uiteindelijk de analyse wilt uitvoeren met behulp van de ruwe data-bestanden, moet u ook de ruwe data controleren nadat de eerste test interviews zijn afgerond. Zolang uw onderzoek niet geactiveerd is, kunt u gemakkelijk variabele namen en codes aanpassen om de analyse te kunnen voorbereiden.

Wanneer u uw online vragenlijst test, moet u deze niet activeren. Het voorbeeld (ofwel het voorbeeldpictogram of de algemene enquête-link) werkt ook voor niet-geactiveerde enquêtes.

Gegevensverzameling

Aan het begin van de gegevensverzameling moeten de deelnemers uitgenodigd worden. Voor elke online enquête kunt u een algemene link gebruiken (hetzelfde voor alle deelnemers), of u kunt afzonderlijke links gebruiken (één link voor elke deelnemer). Een combinatie van beide (sommige deelnemers gebruiken de algemene link, anderen gebruiken individuele links) mogelijk. Echter, als u afzonderlijke links wilt gebruiken, moet u eerst een panel maken. Het maken van een panel kan al gedaan worden tijdens het programmeren of testen. Meer informatie over de linkverdeling vindt u op de pagina "Distributie".

Voordat u de gegevensverzameling start, moet de vragenlijst test fase worden afgerond. Dan kunt u uw onderzoek klaar maken door het te activeren. Wanneer u een survey activeert, worden alle testgegevens verwijderd en worden de quota tellers teruggezet naar nul. U moet ook de instellingen voor de back-knop, meerdere deelname, einddatum en verificatie met tokencode controleren. Als dit klaar is, kunt u de deelnemers uitnodigen.

Let op dat het essentieel is dat uw onderzoek geactiveerd is voordat de deelnemers worden uitgenodigd . In het bijzonder moeten uitnodigingen met individuele links (inclusief linklijsten) wachten tot de enquête is geactiveerd, omdat tijdens het activeringsproces alle bestaande individuele links ongeldig worden.

Antwoordstatistieken en online rapportage

Op de pagina met uw vragenlijst herkent u alle geactiveerde enquêtes door de status "Aan" (met groene achtergrondkleur). En rechts van de statusinformatie ziet u een nummer dat u vertelt hoeveel complete vragenlijsten er op dit moment zijn. Als u op dit nummer klikt, gaat u direct naar de analysepagina van het onderzoek. Daar kunt u het online rapport van alle verzamelde gegevens tot nu toe zien. Daarnaast kunt u Excel-rapporttabellen, PowerPoint-grafieken en een PDF-rapport of de ruwe data downloaden (als XLSX-bestand of als SAV-bestand voor SPSS). Meer informatie over de rapportageopties vindt u op de pagina "Analyseren".

Verder kunt u op de Distributie pagina op elke distributeur klikken in de lijst aan de linkerkant (bijvoorbeeld een uitnodigingsbrief) om de reactiestatistieken van deze specifieke distributeur te zien.

Het is mogelijk om externe kijkers (bijvoorbeeld klanten) toegang te geven tot de online rapportage. De rapportlink en algemene Token aan de rechterkant van het scherm kunt u gebruiken om aan uw (interne)klant te geven. De externe kijkers hebben alleen toegang tot de online rapportage (geen bestandsdownloads zijn mogelijk), inclusief het gebruik van filters om partiële samples te analyseren.

Enquête Herzien

Als tijdens de testperiode niet alle fouten worden gevonden en gecorrigeerd en het nodig is om het te doen nadat het onderzoek al is geactiveerd, kunt u de enquête in de herzieningsmodus zetten. Hiervoor kunt u op de knop 'Enquête Herzien' rechtsboven klikken (waar u eerder het Enquête publiceren hebt geactiveerd). De eerder geactiveerde enquête wordt als versie 1 bewaard. Deelnemers die al hun vragenlijsten hebben begonnen, zullen doorgaan met de eerste versie van de enquête. Deelnemers die een nieuw interview starten terwijl de enquête wordt herzien, zien ook de eerste enquêteversie op hun schermen. Er is geen onderbreking in de lopende gegevensverzameling.

Met de herzieningsmodus kunnen alle functionaliteiten opnieuw gebruikt worden om de inhoud van de vragenlijst te bewerken. Nadat u alle wijzigingen heeft gedaan, moet u de enquête opnieuw activeren. Vanaf dit moment is er een nieuwe versie (versie 2) van de enquête. Deelnemers die na deze tweede enquête-activering een nieuwe vragenlijst starten, zien de tweede versie van de enquête op hun schermen. Houd er rekening mee dat alle vragenlijsten die eerder zijn begonnen, in de eerste versie van de enquête zullen doorgaan. "Wordt aan gewerkt" betekent dat de deelnemer minstens een keer op de vragenlijst-link in de uitnodiging heeft geklikt en tenminste de eerste pagina op het scherm heeft gezien.

Wanneer u een onderzoek herziet, kunt u structurele veranderingen en niet-structurele veranderingen doen. Een niet-structurele verandering zou een wijziging zijn in de formulering van een vraag (bijvoorbeeld het aanpassen van een spelfout). Dit heeft geen invloed op de variabele structuur van het onderzoek. Daarentegen verandert een structurele verandering ook de variabele structuur. Bijvoorbeeld als een meerdere antwoordvraag een nieuwe antwoordoptie zou krijgen, zou er later een nieuwe variabele zijn. In dat geval zou u 2 versies hebben van deze meerdere antwoordvraag in de rapportage. De eerste versie bevat de antwoorden van de deelnemers die de eerste enquêteversie hebben gezien. De tweede versie bevat de antwoorden van de deelnemers die de tweede enquêteversie hebben gezien. Vragen die niet structureel zijn gewijzigd, hebben geen versies in de rapportage.

Data Analyse

Nadat de gegevensverzamelingsfase is afgerond, moet u uw enquête sluiten. U kunt ook op de knop 'Enquête afsluiten' klikken of u kunt een einddatum instellen die al is geweest. Bij het sluiten van de enquête wordt ervoor gezorgd dat er geen nieuwe gegevens worden verzameld en u kunt de definitieve data-records gebruiken voor de analyse. Details over de rapportage en het downloaden van de bestandsopties zijn te vinden op de pagina Analyse.

Houd er rekening mee dat na het ophalen van de gegevensverzameling geen vragenlijsten zullen worden verwijderd, tenzij u ze doelbewust verwijdert. Zo kunt u uw gegevens op elk gewenst moment analyseren. Als u de verzamelde gegevens van uw werkruimte wilt verwijderen, kunt u de hele enquête of aangesloten panels verwijderen (of individuele panel leden of zelfs interviews met enkele panel leden). Een tip voor het verwijderen van het onderzoek: Als u de enquête kopieert voordat u het verwijdert, kunt u de enquête met al zijn inhoud (vragen, filters, enz.) In een kopie bewaren en dus alleen de verzamelde gegevens verwijderen.